Utrechtse Bazaar

Vergeet Beverwijk, Utrecht heeft zijn eigen bazaar! Sinds 1981 geopend en nog steeds komen er ieder weekend vele mensen af op alle producten uit alle windstreken. Behalve als een plek om je boodschappen te doen, kun je de Utrechtse Bazaar ook dus zien als een soort wereldreis langs allerlei culturen. Maar geen enkel weekend is hetzelfde, want van de 500 kraampjes is de helft gereserveerd voor vaste standhouders. De andere helft varieert dus iedere week en staat open voor iedereen die een kraampje wilt huren.

Soort kraampjes

Wat vind je dan zoals in die kraampjes? Denk hierbij aan groente en fruit, andere voedingsproducten, speelgoed, kleding, haar- en make-up accesoires, fietsen, elektrische apparatuur en allerlei tweedehands spullen. De Utrechtse Bazaar zegt er trots op te zijn al verschillende startende ondernemers succesvol te hebben gemaakt. Wie weet gebeurt jou dat ook?

De toegangsprijs voor de Utrechtse Bazaar bedraagt drie euro, maar is voor kinderen tot twaalf jaar gratis. Parkeren is ook gratis. De Bazaar is zowel per auto als per openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Stap in het laatste geval uit op NS-station Utrecht Terwijde. Loop de trap af en ga onder het spoor door naar de kant van de grote weg.  Sla linksaf op de Vleutensebaan, loop parallel aan de grote weg en na enkele minuten bevindt de Utrechtse Bazaar zich aan de rechterkant.

Huidige situatie

Helaas is deze schitterende bazaar een tijdje terug gesloten na een faillisement. Hopelijk komt er nog ooit zo'n gezellige markt in Utrecht om lekker te snuffelen. Tot die tijd zijn er gelukkig voldoende andere activiteiten te beleven!

Terug naar Activiteiten
Dagacties