Utrecht Uitfeest

Waar: Neude en museum Catharijneconvent
Hoe te bereiken: 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station, of buslijn 2 (halte Neude en halte Catharijneconvent
Website: www.uitfeest.nl

Culturele aftrap

Begin september wordt elk jaar in Utrecht de start van een nieuw cultureel seizoen afgetrapt in de vorm van het Utrecht Uitfeest. Dit jaar zal die aftrap plaats vinden op zondag 4 september bij museum Catharijneconvent door cultuurwethouder Frits Lintmeijer. Meer dan 150 culturele instellingen uit stad en regio geven dan een voorproefje van wat je van ze kunt verwachten in het aankomende culturele seizoen.
Uitgezonderd van de officiële opening van het Utrecht Uitfeest bij museum Catharijneconvent, zullen de meeste optredens plaatsvinden op het Neude. Joris Linssen en Eva Brouwer zijn de presentatoren. Maar wat voor optredens kun je verwachten? Denk aan dans, muziek, literatuur, beeldende kunst, toneel, film, multimedia, architectuur en cabaret. Er zijn een aantal themaroutes die je in staat stellen een samenhangend programma te volgen.

Toegang

Het Utrecht Uitfeest is gratis toegankelijk, maar voor sommige voorstellingen heb je een toegangskaartje nodig. Ter plekke lopen zogenaamde Culturele Matchmakers rond die je kunnen adviseren over optredens, looproutes en andere zaken. Aan het einde van de dag kun je terecht bij de Drijf-in bioscoop in de Weerdsluis, waar een film zal worden vertoond.

Terug naar Evenementen
Dagacties