Utrecht Skate Parade

Soort evenement: sport
Wanneer: elke vrijdagavond tussen begin mei en eind september, mits het mooi weer is
Kosten: gratis
Waar: verzamelen bij Lucasbolwerk
Hoe te bereiken: buslijn 11 vanaf Centraal Station, halte Stadsschouwburg
Website: http://u-skateparade.nl/

Stichting Utrecht Skate Parade organiseert elke vrijdagavond tussen begin mei en eind september een skatetocht in en rond Utrecht. Deelname is gratis en het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt, als je maar weet hoe je moet remmen. Het gaat om het plezier en om dat te verhogen rijden er tijdens de skatetochten DJ’s mee die voor muziek zorgen.

Tochten

De tochten volgen telkens een andere route, zodat je nieuwe leuke stukjes Utrecht blijft ontdekken. De route is ongeveer 25 kilometer lang en duurt zo’n 2 uur. Halverwege is een pauze om even bij te komen.

En de naam Utrecht Skate Parade zegt het al: de tochten zijn alleen voor skaters bedoeld, en dus niet voor fietsers, skateboarders, steppers en andere soorten voertuigen. Alcohol is ook niet toegestaan. Het wordt sterk aangeraden beschermers te dragen.

Iedere vrijdagavond wordt er om 19:45 uur verzameld aan het Lucasbolwerk. Dit is bij de Stadsschouwburg, die je kunt bereiken door bijvoorbeeld buslijn 11 vanaf het Centraal Station te nemen. De uitstaphalte is dan Stadsschouwburg. Als het slecht weer is of geweest is (waardoor het wegdek nat is) gaat de tocht niet door.

Kijk op de website voor meer info over de spelregels, routes of het volgen van (gratis) skatelessen: http://u-skateparade.nl/

Terug naar Activiteiten
Dagacties