Evenementen

In Utrecht vindt elk jaar opnieuw weer de leukste evenementen plaats. Helaas verloopt dat momenteel door de coronamaatregelen allemaal iets anders. Desondanks willen we je graag op de hoogte brengen van de leuke activiteiten die Utrecht elk jaar voor ons in petto heeft. Wat ons betreft begint de feestvreugde namelijk allemaal bij de voorpret! Deze feestjes en festivals mogen jou zeker niet ontglippen.

Evenementen die je niet wilt missen

Van het Tweetakt tot Smartlappenfestival en van de Utrechtse Canal Pride tot de Parade. Nu zegt dit jou wellicht helemaal niks, maar dat zal snel veranderen.

Stukafest

Tijdens dit evenement worden 20 Utrechtse studentenkamers voor één avond omgetoverd tot kleine theaters, waarbij je kunt genieten van muziek, poëzie, theater en nog veel meer. Elk jaar staat een nieuwe muzikant op het programma.

Tweetakt

Tijdens dit kunstfestival kun je genieten van theater en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games, cabaret en stand-up comedy. Door de hele stad van Utrecht kun jij voorstellingen zien, op de Neude is zelfs een podiumkas te vinden. Hier kun je bijna iedere dag genieten van muziek optredens, een hapje en een drankje en de zweefmolen. 

Canal Pride

Het enige wat mooier dan liefde is, is liefde voor iedereen. Dit kun je tijdens Canal Pride dan ook zeker verwachten. 

De Parade

Op de parade spelen ongeveer 80 theater-, danse-, mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Iedere dag kun je verschillende voorstellingen verwachten. De meeste voorstellingen zijn speciaal voor het Parade festival gemaakt en zijn dan ook alleen tijdens het festival te zien.

Nederlands Filmfestival

Tijdens dit festival kun je veel leuke films bezoeken. Daarnaast kun je tijdens dit festival diverse BN’ers tegenkomen, de stad zal vollopen met bekende (film)sterren. 

Smartlappenfestival

Drie dagen lang kun jij foute festivals bezoeken op verschillende plekken in Utrecht. Zing mee met de meest foute muziek en geniet van dit leuke, gekke festival.

Ginfestival

Ben jij een liefhebber van gin? De bekende gin tonic is op bijna geen enkel terras meer weg te denken. Tijdens het ginfestival in Utrecht kun jij genieten van een (of meer) razend populaire zomerdrankje. 

Nederlands Filmfestival 21 tot en met 30 september zijn alle ogen van film- en televisieminnend Nederland weer op Utrecht gericht, want dan liggen de rode lopers weer uitgerold voor het jaarlijkse prestigieuze Filmfestival. Op dit festival worden de Gouden Kalveren uitg[...] Lees verder
Open Monumentendag in Utrecht Wat valt er te bekijken? Op zaterdag 10 en zondag 11 september is het in heel Nederland weer Open Monumentendag. Op deze dagen zijn diverse monumenten vrij toegankelijk te bezichtigen. In 2011 is de 25ste editie met als thema Nieuw Gebruik &nd[...] Lees verder
Utrechts Uitfeest Waar: Neude en museum Catharijneconvent Hoe te bereiken: 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station, of buslijn 2 (halte Neude en halte Catharijneconvent Website: www.uitfeest.nl Culturele aftrap Begin september wordt elk jaar in Utrecht[...] Lees verder
Dagacties