Eten en drinken

Tijdens je bezoek aan de Domtoren, de mooie grachten en knusse straatjes ben je uiteraard ook op zoek naar de leukste restaurantjes. Goed nieuws, want Utrecht barst van deze hotspots waar je echt een bezoek aan wilt brengen. Uit eten gaan is simpelweg een investering in je geluk. Wij hebben een aantal leuke en gezellige plekken op een rijtje gezet die jij op je lijstje kunt noteren. We hebben de restaurantjes voor het gemak onderverdeeld in drie categorieën.

Betaalbaar

Hieronder vallen de restaurantjes die worden gezien als redelijk goedkoop. Dit betekend echter niet dat ze minder lekker zijn dan andere!

The Streetfood Club

Het kan soms even zoeken zijn naar een beschikbare tafel, het restaurant is namelijk erg geliefd in Utrecht. Het restaurant is erg leuk ingericht met gekleurde meubels, exotische planten en clashing prints. Op de achtergrond wordt old-school hiphop en R&B gespeeld wat tevens zorgt voor een leuke sfeer. De streetfood gerechtjes zijn erg lekker dat je ze het liefste allemaal probeert. Je kunt hier al een gerecht van slechts €4,- binnenhalen

Middenklasse

Hieronder vallen vooral restaurants voor als je lekker met rust ergens wil tafelen. Het zijn goed betaalbare plekken om heerlijk verwend te worden.

Don Kounusuke

In dit restaurant kun je genieten van traditionele Japanse gerechten. Bij binnenkomst word je al hartelijk begroet door het Japanse personeel. Het restaurant is vrij klein, maar ruim opgezet waardoor het niet zal storen tijdens je bezoek. Besluit je om hier te gaan eten? Een echte aanrader is de Don Buri bowls, dit is hun specialiteit en die is erg lekker!

Luxe

Met luxe hebben we het over de mensen die net iets meer te besteden hebben dan de meeste Nederlanders. Deze restaurants zijn dan ook iets prijziger en formeler.

Simple

De naam heeft niks met de oesters en andere luxe gerechten die op het menu staan te maken. Het interieur is erg hip en stijlvol. Het restaurant is ruim ingedeeld, hierdoor kun je eenvoudig gesprekken voeren zonder dat je buren kunnen meegenieten. Het restaurant wisselt maandelijks hun menu, waardoor jij telkens een ander 3,4,5,6 of 7 gangen menu kunt bestellen. 

Restaurant/Bar San Siro Ben je op zoek naar een gezellig en sfeervol restaurantje of barretje met terras in het centrum van Utrecht, maar wil je niet in de drukte van bijvoorbeeld de Neude of de Oude Gracht zitten? Ga dan eens kijken bij restaurant/bar San Siro. San Sir[...] Lees verder
Café Le Journal Op het meest bekende plein van Utrecht, het Neude, is gevestigd café Le Journal. Nu zitten er wel meer cafés en horecagelegenheden aan het Neude, maar Le Journal is wel favoriet. Ondanks dat het er vaak druk is, is er altijd wel pla[...] Lees verder
Restaurant Asia de Cuba Asia de Cuba is een all-you-can-eat tapasrestaurant in het centrum van Utrecht, met gerechten van over de hele wereld. Dit trendy ingerichte restaurant bevindt zich pal naast de Dom en biedt voor een vaste prijs de mogelijkheid om in kleine porti[...] Lees verder
Dagacties