Domtoren

Getuige van oorlog en vrede
 
In februari 1713 werden de drie transen van de Domtoren op kosten van de afgevaardigde van Portugal voorzien van zevenhonderd grote lantaarns met in elke lantaarn twee kaarsen. ’s Nachts werden de kaarsen tweemaal vervangen. De Domtoren had nog nooit zo geschitterd. In de Egmondkapel wordt aan de hand van een hijsconstructie uitgelegd hoe ze dat klaarspeelden. Verder wordt stilgestaan bij gebouwen rond de Dom die een rol speelden in de vredesonderhandelingen. Maar ook andere oorlogen waarvan de Domtoren getuige was, komen aan bod. Wat was de impact van de Eerste Wereldoorlog op de stad Utrecht en de Domtoren? En wat was de functie van de toren tijdens de Tweede Wereldoorlog? De gids vertelt zijn verhaal aan de hand van beamerprojecties en de historische collectie van de Domtoren. Tijdens deze rondleiding, die anderhalf uur duurt, wordt de Domtoren tot en met 25 meter beklommen. Een deel van de rondleiding vindt buiten, rondom de toren plaats.

Vrede van Utrecht Stadswandeling

Dit speciale arrangement bestaat uit een stadswandeling met daarin opgenomen een bezoek aan Het Utrechts Archief en het Centraal Museum. Een ervaren VVV-Gids neemt u mee langs markante locaties van toen, en leert u over deze geschiedenis. De wandeling wordt kort onderbroken voor een bezoek aan het Utrechts Archief. Hier brengt u een bezoek aan de tentoonstelling Hoge pruiken, plat vermaak. De twee uur durende wandeling wordt afgesloten bij het Centraal Museum waar u een bezoek brengt aan de tentoonstelling In Vredesnaam.

Aanmelden

De kosten voor dit arrangement bedragen € 14,00 per persoon inclusief toegang tot de tentoonstellingen. Houders van een museumjaarkaart betalen slechts € 9,00 per persoon.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij infovvv@toerisme-utrecht.nl of via telefoonnummer 0900 128 87 32 (€ 1,30 per gesprek). Boven de tien personen zijn groepstarieven beschikbaar.

Wanneer:  22 juni, 6 juli en 7 september

Waar:  Start bij VVV Utrecht, Domplein 9. Tijd: 13.30 uur. Duur:  De wandeling inclusief een bezoek aan Het Utrechts Archief duurt 2 uur, aansluitend brengt u nog een bezoek aan het Centraal Museum.

NOTFOUND
Terug naar Musea
Dagacties