Café Le Journal

Op het meest bekende plein van Utrecht, het Neude, is gevestigd café Le Journal. Nu zitten er wel meer cafés en horecagelegenheden aan het Neude, maar Le Journal is wel favoriet. Ondanks dat het er vaak druk is, is er altijd wel plaats. Op het grote terras bijvoorbeeld, als het mooi weer is. Of binnen, aan de grote leestafel bijvoorbeeld, waar je kranten en tijdschriften kunt lezen.

Kaart

Behalve lezen kun je bij café Le Journal natuurlijk ook wat eten of drinken. Tot 12:00 uur kun je er ontbijten, brunch/lunch is tot 17:00 uur en vanaf 17:00 uur kun je er terecht voor een lekker diner. Wat staat er dan zoal op de kaart? Denk aan tosti’s, uitsmijters, diverse broodjes, salades, soepen, saté en andere vlees- en visgerechten en voor de vegetariërs een heuse pompoentaart. Verder kun je er natuurlijk allerlei soorten frisdrank, wijn, bier, sterke drank, koffie en thee krijgen.

Good to know

2 nadelen moeten genoemd worden van Le Journal. Het is niet het meeste goedkope café van de stad (maar wat wil je als je aan het Neude zit?) en ze zijn er nogal streng op dat je binnen niet gaat zitten telefoneren. Maar als je gewoon een paar vrienden meeneemt, is dat ook geen probleem.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld de menukaart en actuele openingstijden, zie de website: http://www.lejournal.nl

Route

Café Le Journal bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station, zo’n 10 minuten lopen. Zie onderstaand kaartje. Of neem vanaf het Centraal Station de bus (bijvoorbeeld lijn 2, 4 of 11) en stap uit op halte Neude.

Terug naar Eten en drinken
Dagacties